Biros Péter Hivatalos Honlapja
A 13-as
     
Klub
     
\\\\Chat\\\\
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
     
Vissza

KEZDŐLAP

     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
PEKING 2008.

Sztár Sport

2009.06.17. 20:49   

Aki péntek este ellátogat a Margitszigeten megrendezendő Vodafone Gálára, annak érdemes beszerezni a Sztár Sport eheti számát, ugyanis a fiúkkal csak az abban található autógramkártyákra (poszterre) dedikáltathat. Ha a Szigeten veszitek meg, esély van arra, hogy találtok benne fotókupont is (persze csak 100 db újságban van ilyen), így ha visztek fényképezőgépet fotózkodhattok is kedvenceitekkel.

Vodafone Aranygála: 21 olimpiai bajnok egy medencében

Yoda 2009.06.03. 14:26   

2009. június 19. Hajós Alfréd Sportuszoda (Margitsziget)  -"kültéri" medence-

Nemzetközi Fair Play-díj

   

A díj az UNESCO védnöksége alatt alakult közel 40 éve. 3 kategóriában díjaztak 2008-ban is. Biros Péter mellett sportszerűségéért Kozmann György is okleveles elismerésben részesült. A díjakat a Nemzetköz Fair Play Bizottság elnöke, Kamuti Jenő, ünnepélyes keretek között adta át az isztambuli közgyűlésén.

Újabb díszpolgári cím

   

Ünnepélyes külsőségek közepette adták át a főváros 16 új díszpolgárának a kitüntetéseket Budapest 135. születésnapján.

"Civitas fidelissima"

   

Díszpolgári cím Birosnak és Szécsinek.

Birosék Páholyban

   

A Gárdonyi Géza színházban tartott "partit" a 12 éve alapított Egri Páholy. Az alkalomra díszvendégként Biros Péter és Szécsi Zoltán érkezett pekingi élménybeszámolót tartani.

Biros BV-ben

   

BV= bütetés-végrehajtási intézet. Név szerint a Heves megyei. Pólódrukkerek ott is vannak.

Fair-play díj jelölés

   

Bevallom őszintén nem tudtam róla, hogy létezik a Magyar Vízilabda Szövetségben Sportszerűségért járó díj. Hiszen egy csapatjátékban ez alapelvárás. Más kérdés, hogy aki ezen a tulajdonságát bizonyos élethelyzetekeben meg tudja őrizni, azért járhat az elismerés: így gondolták ezt a MVLSZ-ben is.

Újabb kitüntetések

   

Már korábban beszámoltunk róla, immár hivatalos vált: Szécsi és Biros Budapest díszpolgára lett. És akkor Dobó kardjáról még nem is szóltam...

A Főváros Díszpolgárai!

   

Elnyerte a "Budapest díszpolgára" címet a pekingi aranyérmes vízilabda válogatott triplázó 6 tagja (Benedek Tibor, Biros Péter, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Molnár Tamás és Szécsi Zoltán) valamint a szövetségi kapitány (dr.Kemény Dénes).

Kőbe vésve...

   

Feldíszített előcsarnokban, ünnepélyes külsőségek közepette avatták ma fel "új generációs" márványtábláinkat a Hajós Alfréd Sportuszodában.

Dr. Kemény Dénes 2012-ig hosszabított

   

Martin György és Kemény Dénes "megbeszélése" kedden lezajlott és ennek értelmében Kemény Mester, a 2012-es londoni olimpiáig hosszabított a nemzeti csapat élén.

Martin György marad az MVLSZ elnöke

   

Kemény Dénes posztját nem pályáztatják, csak bilaterális tárgyalásokat kezdenek a következő ciklusról.

Fairplay-díj átadás

   

Biros Péter háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó átvette a sportszerű cselekedetért járó trófeát a Magyar Olimpiai Bizottság fair play és etikai testületének keddi díjátadó ünnepségén a Művészetek Palotájában.

Köszöntő

   

Eger városa büszke "Kemény fiaira". Pénteken késő délelőttől, ünnepélyes külsőségek közepette fogadta a Pekingből hazatérő, egri kötődésű pólósait: Biros Pétert, Szécsi Zoltánt, Kis Gábort és Madaras Norbertet. Előbb a Városházán, majd a Dobó téren zajlott a "pohárakasztás". Ezt követően indult a Jaguár a Parlamentbe.

Kitüntették a válogatottat

   

A magyar sportolók pekingi teljesítményének (három arany-, öt ezüst- és két bronzérem) elismeréseként Sólyom László, a Magyar Köztársaság államfője kitüntetéseket adományozott ma kora délután a Parlamentben 87 magyar olimpikonnak és felkészítőiknek. Utóbbiak között szerepelnek szövetségi kapitányok és edzők is. Biros Péter ezúttal a Magyar Köztársaság Középkeresztjét Csillaggal elnevezésű kitüntetést kapta meg.

"Megcselekedték, amit megkövetelt a haza!"

   

Ünnepélyes fogadások zajlanak a héten szerte az országban. Többek között Egerben és a Parlamentben is. A fiúk szokás szerint most is vendégei lesznek a Sípos Halászkertnek és csütörtökön maga Kemény Dénes hívta meg a csapatot egy jó kis "vadász-menüre". Sajnos két egri klasszisunk is lesérült, a részletekről Gerendás György beszélt az egerwaterpolo.hu-nak. Kiragadtuk a Petire vonatkozó mondatokat...

Visszhang

Ágó/Vikcó   

A hazai és nemzetközi sajtó a döntőről! A cikket folyamatosan frissítjük!

Egy kis pekingi Peti-matek

Ágó   

Osztottam-szoroztam, statisztikáztam, az eredmény: Peti 2 hete számokban!

Olimpia-döntő-: 7. nap: 08.24.

   

Mit lehet írni egy olimpiai döntőről? Pláne egy ilyenről? Csurka Gergő tudna sok szépet és jót (valószínűleg meg is teszi), mi azonban csak örülni tudunk. Örültünk már akkor is mikor reggel igen emelkedett pulzusszámmal ébredtünk (már akik tudtak aludni), hiszen eljött a játékok fináléja. Az amire 4 éve készültünk, az amiért 4 éve bíztatjuk ezt a csapatot. A sok elbukott döntő most senkit nem érdekelt, mert ezúttal eljött valami, ami magasabb szinten dönti el azt, hogy ki is a világ legjobbja. Kétszeres címvédőként ugrottunk a vízbe egy nagyon motivált, jó felépítésű, kiváló képességű amerikai csapat ellen, hogy sporttörténelmet írjunk. Már a felénél lehetett érezni, hogy ezúttal meglesz, hogy ezt most nem engedjük el, hogy ezt most nem adjuk oda. Újra volt a döntőben valami karmikus, ugyanúgy mint 8 éve, mint 4 éve, valami hihetetlen energia. Én nem tudom ki miben hisz, nem is ez a fontos, de tény, hogy az Égi(ek) nézik a vízilabdát... és a magyaroknak szurkolnak! Hogy csak az Olimpián? Jah kérem, hát az a lényeg!

Olimpia-elődöntő -: 6. nap: 08.22.

   

Hétfőn már tudtuk, hogy elődöntőt játszunk. 4 napot pihenhettünk és hangolódhattunk a derbire. Más kérdés, hogy a magyar csapat háza táján ez alatt az időszak alatt korántsem volt minden rendben. 2 napig fogalmunk sem volt ki ellen vágjuk majdan a videót. Szerdán kiderült: Montenegró lesz az ellenfél. Nem nyugodtunk meg a hírtől. Sőt. Mindenki emlékezett az első mérkőzésre, mikor x-eltünk velük. Nagyon kemény menetre készülhettünk a Cápáknak becézett fiatal csapat ellen. Aztán válogatottunk prezentálta a „szegény pólóst még a légkondi is hűti” mondás igaz voltát: a csapaton átvonulóban volt egy légúti vírus, sokan kidőltek a csatasorból. Így vártuk a pénteket. Eljött. Az eleje pokol volt, a vége mennyország. Végül 2 góllal törtük össze a montenegrói fiúkat. Szó szerint. Így olimpiai döntőbe jutottunk, zsinórban harmadszor. Kiváló egyéni teljesítmények mellett (Gergely István, Kiss Gergely, Madaras Norbi, Kásás) ez csapatmunka volt a javából. A másik ágon borult a papírforma. Az USA 5 góllal verte tönkre Szerbia csapatát, így bejutott a fináléba. Napkitörések, telihold? Ezúttal egyik sem. Kemény mérkőzés vár ránk. Következik a döntő: 08.24. (reggel: 9 óra 40)!!!

Olimpia-selejtező-: 5. nap: 08.18.

   

Eredmény: HUN 12 : 3 CAN / ( 3:1, 3:0, 1:2, 5:0 ) 
--> HUN 9 pont --> csoportelső (A csoport)--> automatikusan elődöntős. Biros Péter 2 találatot szerzett. 
Következő mérkőzés: 08.22. (péntek) 12:20- ELŐDÖNTŐ!

Olimpia-selejtező-: 4. nap: 08.16.

   

Eredmény: AUS 12 : 13 HUN / ( 4:4, 1:5, 4:2, 3:2 ) --> HUN: 7 pont ( A csoport). Biros Péter 2 találatot szerzett.

Olimpia –selejtező-: 3. nap: 08.14.

   

Eredmény: HUN 8 : 5 ESP / ( 2:3, 4:2, 0:0, 2:0 ) 
--> HUN 5 pont (A csoport) Biros Péter a mai mérkőzésen nem lőtt gólt.

Olimpia-selejtező-: 2. nap: 08.12.

   

Eredmény: GRE 6 : 17 HUN / ( 2:7, 2:2, 1:4, 1:4 ) 
--> HUN 3 pont (A csoport) Biros Péter 4 gólos

Olimpia –selejtező-: 1. nap : 08.10.

   

Eredmény: 
HUN-MNE 10:10 ( 3:3, 3:1, 2:4, 2:2 ) 
--> HUN: 1 pont (A csoport) Biros Péter 1 gólos.

Pekingi menetrend, eredmények, Biros-mérleg

   

Olimpiai lobogó
Pekingi program No.2.

Pekingi menetrend, eredmények, Biros-mérleg

   

Olimpiai lobogó
Pekingi program No.1.

     
Vezérfonal

"Aki nagyon messziről indul, az nagyon messzire mehet. Mert van egy olyan belső hajtóereje..."

/Kemény Ferenc/

     
Sport-történelem
     
Válogatott
     

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Új mese a Mesetárban! Ha tudni akarod, mit keres egy tündér a kútban, gyere és nézz be hozzánk!    *****    Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG