Biros Péter Hivatalos Honlapja
A 13-as
     
Klub
     
\\\\Chat\\\\
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
     
Vissza

KEZDŐLAP

     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
PEKING 2008.
PEKING 2008. : Kitüntették a válogatottat

Kitüntették a válogatottat

A magyar sportolók pekingi teljesítményének (három arany-, öt ezüst- és két bronzérem) elismeréseként Sólyom László, a Magyar Köztársaság államfője kitüntetéseket adományozott ma kora délután a Parlamentben 87 magyar olimpikonnak és felkészítőiknek. Utóbbiak között szerepelnek szövetségi kapitányok és edzők is. Biros Péter ezúttal a Magyar Köztársaság Középkeresztjét Csillaggal elnevezésű kitüntetést kapta meg.


Sólyom László az ünnepségen úgy fogalmazott: annál nagyobb elismerés nincs, mint amikor valaki ott áll a dobogón a világ előtt, de ezért a teljesítményért a nemzet köszönete is jár. 
A Magyar Köztársaság kitüntetései 1989 óta alapvető részei a magyar demokrácia működésének, melyekkel az állam jutalmazza "a nemzet szolgálatában, az ország fejlődésének elősegítésében, a haza érdekeinek előmozdításában és az egyetemes emberi értékek gyarapításában kifejtett kimagasló, példamutató tevékenységet".
jelenlegi adományozási rendszert két jogszabály szabályozza (a régebbi 1991. évi XXXI. és az ezt módosító 2000. évi XI. törvény).
A tevékenység elismeréseként az országgyűlés két féle "kitüntetési blokkot" alapított:
1. Magyar Köztársasági Érdemrend
(katonai illetve polgári tagozattal)
Fokozatai:
-Nagykeresztje a lánccal
-Nagykeresztje
-Középkeresztje a csillaggal
-Középkeresztje
-Tisztikeresztje
-Lovagkeresztje

2. Magyar Köztársasági Érdemkereszt
(katonai illetve polgári tagozattal)
Fokozatai:
-Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt
-Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt
-Magyar Köztársasági Bronz Érdemkereszt
Mindkét blokkba tartozó kitüntetéseket a köztársasági elnök adományozza és adja át. Előbbit a miniszterelnök, utóbbit az illetékes miniszter előterjesztésére. Hazai és külföldi állampolgárok egyaránt megkaphatják, a díjaknak külön van katonai és polgári tagozata. Az Érdemrend és az Érdemkereszt pontos külső tulajdonságait és viselését a már említett jogszabály határozza meg. Magasabb fokozat adományozása esetén a tulajdonos az előző (alacsonyabb rendű kitüntetésnek) is tulajdonosa marad.
A kitüntetésekhez oklevél és igazolvány is jár.
 
Kitüntetésben részesültek (kizárólag a férfi válogatottra fókuszálva):
 
Magyar Köztársasági Érdemrend (polgári tagozat)

 • Nagykereszt

  -dr. Kemény Dénes az immár háromszoros olimpiai bajnok magyar vízilabda válogatott szövetségi kapitánya. 

 • Középkereszt a csillaggal

  BENEDEK TIBOR

  BIROS PÉTER

  KÁSÁS TAMÁS ZOLTÁN

  DR. KISS GERGELY

  DR. MOLNÁR TAMÁS

  SZÉCSI ZOLTÁN

 • Középkeresztje

  GERGELY ISTVÁN, a Magyar Vízilabda Válogatott tagja

  MADARAS NORBERT, a Magyar Vízilabda Válogatott tagja

  VARGA TAMÁS, a Magyar Vízilabda Válogatott tagja


 • Tisztikereszt

  HOSNYÁNSZKY NORBERT, a Magyar Vízilabda Válogatott tagja

  KIS GÁBOR, a Magyar Vízilabda Válogatott tagja

  VARGA DÁNIEL RUDOLF, a Magyar Vízilabda Válogatott tagja

  VARGA DÉNES ANDOR, a Magyar Vízilabda Válogatott tagja

  DR. PAVLIK GÁBOR ISTVÁN, a Magyar Vízilabda Szövetség orvosa

 • Lovagkereszt

  KÁSÁS ZOLTÁN TIBOR, a Magyar Vízilabda Szövetség férfi válogatott edzője

  MÁTÉFALVY CSABA ELEK, a Magyar Vízilabda Szövetség férfi válogatott edzője


 


 
Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt

NAGY FERENC, a Magyar Vízilabda Szövetség gyúrója

Öt, a játékokon kiemelkedően szereplő magyar sportoló még az ünnepség előtt egy jelképes aranygyűrűt vehetett át (nekik korábbról már van állami kitüntetésük), melyet a Magyar Köztársaság címere ékesít. Ők Gyurta Dániel úszó, Pigniczki Krisztina kézilabdázó, Vereckei Ákos kajakos, Boczkó Gábor és Kulcsár Krisztián párbajtőrözők. Kammerer Zoltán kajakos, Pálinger Katalin kézilabdázó, Ujlaky Virginie tőröző, Kovács Iván és Imre Géza párbajtőrözők nem tudtak megjelenni, így ők későbbi időpontban vehetik át az elismerést.

Fotók és forrás: http://www.akm.externet.hu/rendjel/adatok/


Magyar Köztársasági Érdemkereszt (polgári tagozat)

Még nincs hozzászólás.
     
Vezérfonal

"Aki nagyon messziről indul, az nagyon messzire mehet. Mert van egy olyan belső hajtóereje..."

/Kemény Ferenc/

     
Sport-történelem
     
Válogatott
     

Kedvezményes Tarot kártya elemzés! Az igazság, a jelen, a jövõ tárulhat fel elõtted. Választ kaphatsz mindenre!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie! Kattints és tedd meg Te is! Szeretettel várok mindenkit!    *****    Találkozz SZEMÉLYESEN a SKAM sztárjával Budapesten!!! - Nézd magyar felirattal kedvenc SKAM sorozataid! - SKAM SKAM SKAM    *****    PIKKIN SHOP - Márkás cipõk, jó árak! - VANS, NEW BALANCE, CONVERSE, NIKE, PUMA, LEVI'S - KATT A CIPÕKÉRT!:)    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Sok asztrológiai és ezoterikus olvasmány,szoftverek,horoszkóp megrendelési lehetõségek diplomás asztrológustól! Kattints    *****    A legmenõbb mandalás póló a tied lehet! Kattints ide!    *****    A legjbb cicás póló a Pólómánia oldalán! Kattints!    *****    Horoszkóp minden érdeklõdõnek, diplomás asztrológustól. Rendeld meg, a nagyon részletes analízist és 3 év elõrejelzést!    *****    Gyémánt Erika blogja. Gyere és nézz be!    *****    Tarot kártyajóslás kedvezményes áron - Norina Tarot.    *****    Egy jó receptet keresel? Kattints, és válogass, a jobbnál jobb receptek között!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Kiket várunk nagyon? ismerd meg a keresett és canon karaktereinket :)    *****    "Nekem nem kell a valóság! Én varázslatot akarok!" - Tennessee Williams    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Mit érez irántad? Miért viselkedik úgy, ahogy? Megcsal? - A Tarot kártya tudja a választ! Norina Tarot    *****    <<< szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték >>>    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time