Biros Péter Hivatalos Honlapja
A 13-as
     
Klub
     
\\\\Chat\\\\
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
     
Vissza

KEZDŐLAP

     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
PEKING 2008.
PEKING 2008. : Olimpia-döntő-: 7. nap: 08.24.

Olimpia-döntő-: 7. nap: 08.24.

Mit lehet írni egy olimpiai döntőről? Pláne egy ilyenről? Csurka Gergő tudna sok szépet és jót (valószínűleg meg is teszi), mi azonban csak örülni tudunk. Örültünk már akkor is mikor reggel igen emelkedett pulzusszámmal ébredtünk (már akik tudtak aludni), hiszen eljött a játékok fináléja. Az amire 4 éve készültünk, az amiért 4 éve bíztatjuk ezt a csapatot. A sok elbukott döntő most senkit nem érdekelt, mert ezúttal eljött valami, ami magasabb szinten dönti el azt, hogy ki is a világ legjobbja. Kétszeres címvédőként ugrottunk a vízbe egy nagyon motivált, jó felépítésű, kiváló képességű amerikai csapat ellen, hogy sporttörténelmet írjunk. Már a felénél lehetett érezni, hogy ezúttal meglesz, hogy ezt most nem engedjük el, hogy ezt most nem adjuk oda. Újra volt a döntőben valami karmikus, ugyanúgy mint 8 éve, mint 4 éve, valami hihetetlen energia. Én nem tudom ki miben hisz, nem is ez a fontos, de tény, hogy az Égi(ek) nézik a vízilabdát... és a magyaroknak szurkolnak! Hogy csak az Olimpián? Jah kérem, hát az a lényeg!


Eredmény:
HUN 14 : 10 USA / ( 6:4,  3:4,  2:1,  3:1 )  -->  HUN aranyérmes!!!
Biros Péter 3 találatot szerzett és alig 11 perc játék után kiújult lovaglóizom sérülése miatt a kispadról szurkolta végig a döntő hátralévő perceit.
Helyszín: Yingdong Natatorium 
Kezdés: 15:40 (itthon: 9:40)
Vízhőfok: 26 C (79 F)
Bírók:
TURCOTTE Gaetan (CAN), BRGULJAN Mario (MNE)  
Delegátus: LONZI Gianni, MARTINEZ Eugenio
Színek: HUN (fehér)-USA (kék)

Statisztika:

Magyarország-USA 14:10 (6:4, 3:4, 2:1, 3:1)
Peking, Yingdong Natatorium, v: Turcotte (kanadai), Brguljan (montenegrói)
Magyarország: Gergely István - Varga Tamás, Kásás Tamás 1, Kiss Gergely 1, Benedek Tibor 1, Biros Péter 3, Kis Gábor 1. Csere: Szécsi Zoltán (kapus), Molnár Tamás 1, Madaras Norbert 1, Varga Dénes 2, Hosnyánszky Norbert, Varga Dániel 3. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
USA: Moses - Varellas 1, Powers, Wright, Beaubien 2, Azevedo 4, Smith 2. Csere: Hudnut, Merlo, Bailey 1, Hutten, Krumpholz, Brooks (kapus). Szövetségi kapitány: Terry Schroeder
Gól - emberelőnyből: 13/7, ill. 11/4
Ötméteresből: -, ill. 1/1        
Kipontozódott: Hosnyánszky (21.p.), Varga T. (29.p.), Smith (31.p.)
 
Biros Péter
Játékidő: 10:57 perc
Lövések: 3/3 (100%)
Akciógól: 1/1
5 m-ről lőtt gól mezőnyből: 1/1
Kontrafoult: 1/1

Dobogó:

1. (arany)
Magyarország (HUN)
2. (ezüst)
Amerikai Egyesült Államok (USA)
3. (bronz)
Szerbia (SRB)
4.
Montenegró (MNE)
5.
Spanyolország (ESP)
6.
Horvátország (CRO)
7.
Görögország (GRE)
8.
Ausztrália (AUS)
9.
Olaszország (ITA)
10.
Németország (GER)
11.
Kanada (CAN)
12.
Kína (CHN)
A "Kemény éra" alatt zsinórban harmadszor lett Olimpiai Bajnok MAGYARORSZÁG vízilabda válogatottja. Ezzel sporttörténelmet írtunk és megszereztük hazánk 9. vízilabda aranyérmét az újkori játékok történetében! 

A csapat: 


BENEDEK TIBOR (3 arany)
BIROS PÉTER (3 arany) 
GERGELY ISTVÁN (2 arany)
HOSNYÁNSZKY NORBERT (1 arany)
KÁSÁS TAMÁS (3 arany) 
KIS GÁBOR (1 arany)
KISS GERGELY (3 arany)
MADARAS NORBERT (2 arany)
MOLNÁR TAMÁS (3 arany)
SZÉCSI ZOLTÁN (3 arany) 
VARGA DÁNIEL (1 arany) 
VARGA DÉNES (1 arany)
VARGA TAMÁS (2 arany)

Szövetségi kapitány: KEMÉNY DÉNES (3 arany)
Sapkaszám szerint:

 1. Szécsi Zoltán
2. Varga Tamás
3. Madaras Norbert
4. Varga Dénes
5. Kásás Tamás
6. Hosnyánszy Norbert
7. dr. Kiss Gergely
8. Benedek Tibor
9. Varga Dániel
10. Biros Péter
11. Kis Gábor
12. dr. Molnár Tamás
13. Gergely István

A mérkőzésről:
 

A döntő reggelén mindenki kipihenten ébredt („már ha lehet így fogalmazni 6 lejátszott mérkőzés után”). Biros Peti azt tanácsolta az ifjú, első érmét megszerezni készülő Varga Duminak: …,hogy tiszta fejjel játsszon, mert az a legfontosabb! Naná, hogy az. Hiszen ekkorra már összeáll a csapat, a tudás benne van a kezekben, indulhat a show!
 
A bemutatást újra lekéste a MTV kamerája (vagy legalábbis mi nem láttuk). Lehet, hogy jobb is így, valószínűleg ez stroke-veszélynek tette volna ki a szurkolók többségét.
Az első negyedben Kásás hozta el a labdát. Azonnal fórt kaptunk, melyet Kiss Gergő értékesített.
A másik oldalon Azevedo próbálkozott. Fölé ment, de foultot fújtak ellenünk, Varellas pedig ezúttal nem hibázott. Először volt egál a mérkőzésen, de sajnos nem utoljára.
(Az amerikai gárdánál igen figyelemre méltó változások zajlottak az elmúlt 1 évben, bombaerős csapatot állítottak össze, nem egy kulcsjátékosuk év közben az európai klubcsapatokban játszik. A kapusuk (Moses) eddig 70% fölött védett végig a tornán (ellenünk ez a mutató 1/12-re apadt), Azevedo, Beaubien, Bailey, Smith és Varellas pedig igen gólerős vagy éppen blokk-király játékosok. Az „amik” távolról lövik a gólokat, mindent megtanultak a vízilabdáról amit kell, de improvizálni nem tudnak és nem is tudnak vele mit kezdeni. Az a magyar csapat erőssége. Itt jöhet majd ki a különbség.)
A következő fórt Azevedo értékesítette, majd nálunk Varga Dani mutatta meg a jobbját. Fej-fej mellett haladt a két gárda, centereink ekkortájt sorra fölé lövöldöztek. Türelmetlenül vártuk melyik csapat fog elhúzni és reméltük, hogy mi eszmélünk előbb. Nem úgy tűnt.
Az amerikaiak ötméterest kaptak egy center szerelés ürügyén, amit a csapatkapitányuk könyörtelenül be is vágott. Először vezettek a mérkőzésen.
A csapat azonban nem esett kétségbe: ezúttal Varga Dumi jellegzetes „nullszögös” gólja jött jókor. Kötél mellől a jobb léc alá („Köszi Dumi, hogy a döntőben egy világ láthatta!!!”).
Ezután Kis Gábor érezte, hogy neki megy ma. 6 méterről lőtte rá a szabaddobást. Egyből, könyörtelenül. Jól érezte. Be is ment.
Hátul is araszoltak, most Bailey csavart egy klasszikus centergólt.
Mi azonban nem lankadtunk, elöl „megúszásfélét” imitálunk, ezúttal Biros volt a gólszerző. Bekkjeink sajnos ismét sok hibával játszottak („ a bírók szerint”) és a kipontozódás határán lebegtek.
Varga Tamás sajnos nem tudta megszerezni első gólját a tornán, iszonyatos lökete a kapufán csattant és akkorát szólt, hogy itthon is hallottuk.
Benedeknek azonban a következő támadásnál sikerül az, ami Csuvinak nem. Villant a bal. Újra plusz 2 volt közte.

A második negyedben ugyan Madaras hozta el a labdát Varellas elől, de sajnos pillanatok alatt felzárkóztak ránk az amcsik -Smith és Azevedo góljával-, így újra x volt az állás. Nem akart eldőlni.
A következő támadásnál Kásás újra emelkedett középen és a Montenegró ellen először alkalmazott új figura ismét bejött. Ezután Biros is megmutatta hogyan is kell csavartan ejteni. Újra elléptünk kettővel. Sajnos megint nem sokáig örülhettünk. Beaubien és Azevedo újra felhozta a csapatát egálra. Előbbi lövése után Kemény Mester kapust cserélt. Gergelynek ma nem ment, jött hát Szécsi. Helyzetek itt-kapufák ott, majd egy Benedek gól. Ez volt a következő percek mérlege. Sajnos Tibi belelóbált a szabaddobásba, így nem adták meg az irtózatos bombát („Jaj pedig milyen szép volt!”).
Nem sokat kesereghettünk, 2 másodperccel a vége előtt olyat láttunk, hogy ihaj! Kicsi passzolt a meglógó Birosnak (a többiek már fel sem úsztak, hiszen ennyi időre minek), aki 2 ezred másodperccel a vége előtt lőtte be a hosszúba. Petinek ez volt a harmadik gólja. Ezzel számára véget ért a döntő. Kiújult a lovaglóizom sérülése. Megint nem sikerült végigjátszania. 11 perc és 3 gól…
Ekkorra már apadt a kispad: Csuvi és Hosi is 2 hibával játszott, utóbbi a harmadik negyed elején végleg ki is pontozódott.

A harmadik negyedben újra mi hoztuk el a játékszert (Kásás), de ezúttal nem jutottunk támadásig. Nem úgy az amcsik. Beaubien lövése sajnos becsorgott a kapufáról. Ismét egyenlítettek. Nálunk viszont kiment a blokkról Dumi lövése.
Közben centercsere zajlott magyar oldalon. Papesz jött be, aki alighogy felért a labdával, messziről küldte rá. Érkezett a menetrendszerű amerikai fór. Időkérés után elindult a figura, de Szécsi ezúttal állt a lábán. Elöl Dani ejtésébe ért a kapus, de nem kaptunk szögletet („A bírókat felírtuk a listára: bőrkötéses szabálykönyvet nekik is, translate kiadásban!”). Így utólag azt mondom: nem is baj, Dani belőtte a következőt. Neki ma nem volt pardon. Plusz kettőről fordulhattunk.
(„Csak tartsuk mostmár. Fogy az idő.”)

A negyedik negyedben Kása és Azevedo egyszerre érte el a játékszert. Játékvezetői labda után mi hoztuk el a Mikasat. Kásást közben víz felett megütötték, de a síp néma maradt. Kemény Mester kiakadt, sárga lap. („Köszi bíró…!”)
Varga Dani gyorsan lehűtötte a kedélyeket és belőtte a magyar tucatot. Közte három. Most kezdett körvonalazódni: meglehet! Közben lehozták Mosest a kapuból, neki a mai meccs volt a mélypont.
Dumi a következő támadásnál fel is avatta volna az új kapust, de most nem sikerült. Közben elöl fórt kaptunk, Kemény időt kért, Dumi meg belőtte. Tömören ennyi. Néggyel vezettünk. 3 perc volt hátra.  A következő két amcsi fórt kivédekeztük, először Szecska („Kacsint és nevet, jól van, jól van, meglesz ez….!”), majd Kicsi keze volt útban. A sok fór után aztán nekünk is fújtak már egyet, ezúttal Madaras balja volt az elkövető. Közte öt. 2 perc. („Ohohooo! Játszik a csapat!”)
A végére belefért még egy amerikai találat, Smith lőtt át.
(„Hadd lőjön! Mostmár mindegy, mert bajnokok vagyunk!”)
 Az utolsó fórunknál még kértünk egy időt, de már csak formaságból ,a fiúk passzolgattak, húzták az időt, mi meg a fotelból számoltunk vissza a kinti magyarokkal hangosan.
(„10,9,8…pezsgőt!”)

És megvolt!!! Kinek harmadszor, kinek először, van akinek másodszor. Összességében a magyar vízilabdának kilencedszer. Köszönjük fiúk!
Érkezés (forrás: vlv.hu):
A csapat kedden hajnalban érkezik haza az aranygéppel. Ferihegyre nem érdemes kimenni, a Syma Csarnokban (a Puskás Ferenc Stadion, leánykori nevén Népstadion mellett) lehet először találkozni a főszereplőkkel, noha hivatalos programot, ünnepséget ezúttal nem szerveznek. Háromnegyed 7 körül már érdemes ott lenni, akkortájt érkeznek a sportolók. 

Gratulálunk fiúk és köszönjük!

Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
 
Még nincs hozzászólás.
     
Vezérfonal

"Aki nagyon messziről indul, az nagyon messzire mehet. Mert van egy olyan belső hajtóereje..."

/Kemény Ferenc/

     
Sport-történelem
     
Válogatott
     

Kedvezményes Tarot kártya elemzés! Az igazság, a jelen, a jövõ tárulhat fel elõtted. Választ kaphatsz mindenre!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie! Kattints és tedd meg Te is! Szeretettel várok mindenkit!    *****    Találkozz SZEMÉLYESEN a SKAM sztárjával Budapesten!!! - Nézd magyar felirattal kedvenc SKAM sorozataid! - SKAM SKAM SKAM    *****    PIKKIN SHOP - Márkás cipõk, jó árak! - VANS, NEW BALANCE, CONVERSE, NIKE, PUMA, LEVI'S - KATT A CIPÕKÉRT!:)    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Sok asztrológiai és ezoterikus olvasmány,szoftverek,horoszkóp megrendelési lehetõségek diplomás asztrológustól! Kattints    *****    A legmenõbb mandalás póló a tied lehet! Kattints ide!    *****    A legjbb cicás póló a Pólómánia oldalán! Kattints!    *****    Horoszkóp minden érdeklõdõnek, diplomás asztrológustól. Rendeld meg, a nagyon részletes analízist és 3 év elõrejelzést!    *****    Gyémánt Erika blogja. Gyere és nézz be!    *****    Tarot kártyajóslás kedvezményes áron - Norina Tarot.    *****    Egy jó receptet keresel? Kattints, és válogass, a jobbnál jobb receptek között!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Kiket várunk nagyon? ismerd meg a keresett és canon karaktereinket :)    *****    "Nekem nem kell a valóság! Én varázslatot akarok!" - Tennessee Williams    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Mit érez irántad? Miért viselkedik úgy, ahogy? Megcsal? - A Tarot kártya tudja a választ! Norina Tarot    *****    <<< szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték >>>    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time