Biros Péter Hivatalos Honlapja
A 13-as
     
Klub
     
\\\\Chat\\\\
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
     
Vissza

KEZDŐLAP

     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
LAPSZEMLE
LAPSZEMLE : Biros újra nemzeti sapkában

Biros újra nemzeti sapkában

Meglepetésnek számít a hír -bár akik szurkolóként ismerik Peti sportszeretetét és játéktermészetét titkon azért számítottak a döntésre-; Biros Peti visszatér a válogatottba. A továbbiakban a válogatott hivatalos oldalán megjelent cikket közöljük.


A bejelentés váratlan, hiszen a háromszoros olimpiai bajnok Peking után eredetileg két évet szeretett volna "szabin tölteni", de Kemény Dénes rábeszélésére az első esztendőt mégis bevállalta. Most pedig, fél évnyi kizárólag klubjáték után ő jelezte: már a zágrábi EB előtt felvenné újra a fonalat. A Kemény-legények csapatkapitányával döntésének motivációjáról beszélgettünk, s természetesen kíváncsiak voltunk a szövetségi kapitány reagálására is.

 

BIROS PÉTER a VLV-nek:

- Jeleztem Dénesnek abbéli szándékomat, hogy szívesen állnék újra a válogatott rendelkezésére - ennyi a hír.

- Mi motivált, hogyan jutottál erre az elhatározásra?

- Van egy hónap pihenő a bajnokság vége és a válogatott felkészülésének kezdete között. Ennyi idő úgy érzem, elegendő lesz, hogy pihenjek és eléggé motiváltnak érzem magam. A negyedik olimpiám következik és úgy érzem, hogy ezt kell tennem.

- Amikor fél évvel ezelőtt beszélgettünk, megvilágítottad a helyzetet, hogy miért választottál egy év pihenőt. Az elmúlt fél év mennyire teljesítette a várakozásaidat, hiszen az Egerben játszottál. Ki tudtad-e magad pihenni? Hogy vagy egészségileg, milyen a fizikai állapotod?

- Annak ellenére, hogy még az Interliga is bejött az idei programba, nagyon jól érzem magam. Bízom benne, hogy megtalálták a lábam izomszakadásának okát, mióta csinálom az előírt gyakorlatokat, nem is volt sérülésem. Nem látom akadályát, hogy folytassam már ezen a nyáron, bízom benne, hogy tudok segíteni. Ami talán változott a fél évvel ezelőtti beszélgetésünkhöz képest, az az, hogy kifejezetten érzek magamban erőt arra, hogy már most aktívan része legyek ennek a csapatnak. Fizikailag pedig teljesen rendben vagyok, reméljük, így is marad, le is kopogom...

- Mit szólt a család? Mit mondott a feleséged, gondolom, megbeszéltétek a döntést...

- Jutkának nem volt ellenvetése, csak azt kérdezte, hogy én hogy bírom-e. Rábólintott. A fiúk még nem tudják...

- Annak idején azt is az időleges kiszállásod egyik indokaként említetted, hogy hadd kapjanak bizonyítási lehetőséget a fiatalok. Nos, gondolom, figyelted a csapatot azóta is, milyenek a fiatalok?

- A magyar fiatalok mindig is nagyon tehetségesek voltak és ha ráéreznek a dolog ízére, ha elég lehetőséget kapnak, akkor bele fognak jönni. Vannak olyanok, akik Londonban nem lesznek még ott, majd utána kapnak nagyon nagy szerepet. Meglátjuk. Láttam jó dolgokat, a Kanada, USA és Ausztrália elleni mérkőzés éppen arra jó volt, hogy ki-ki megmutassa, mire képes, de azért a magyar válogatottnak nem ezeket a meccseket kell megnyernie az olimpiai aranyéremhez. Mindenesetre azt láttam, hogy vannak olyan fiatalok, akikre bátran lehet támaszkodni. Igaz, már nem is mindegyikük számít annyira fiatalnak...

- Hogy látod a magyar válogatott helyzetét és a körülöttünk lévő világot - persze vízilabdás értelemben, tehát elsősorban a szerbek játékát...

- Úgy látom, semmivel nem voltunk elmaradva a többiektől a római világbajnokságon. Az sokszor bebizonyosodott már, hogy ha elég idő van felkészülésre egy világverseny előtt, tehát ha van mód rendes alapozásra, majd kétkapuzásokra is, akkor jól szerepelünk. Az aranyérmek esetében ez mindig így volt.Véleményem szerint a magyar válogatott jobb lesz, mint amilyen volt a világbajnokságon, azt nem tudom, hogy a szerbekre is igaz-e ez. Szerintem ők már sokat nem fognak javulni, bennünk viszont még óriási fejlődési lehetőség van.

- Csapatkapitányként nyilván az lesz a legfontosabb feladatod, hogy összefogd a csapatot, segítsd személyes kontaktusokkal is az általad említett fejlődési lehetőség kiaknázását.

- Tavaly kevés volt az idő személyes beszélgetésekre, hiszen lélegzetvételnyi volt a válogatott felkészülési ideje, remélem, most jut erre is. A másik, ami igazán összekovácsol egy társaságot: a nagy csapatok elleni győzelem. Azt hiszem, ez is hiányzott a tavaly. Nem játszottunk igazán komoly meccseket, volt két komoly mérkőzésünk, mindkettőt elvesztettük ugye, a szerb válogatottal szemben. Az ilyen meccsekből kell nekünk több, hogy megerősödjünk és elhiggyük magunkról, hogy bármikor bárkit meg tudunk verni.

- Muszáj megkérdeznem a legutóbbi Vasas-Eger meccsen történtek fényében, hogy a vízben kialakult konfliktusod Varga Dénessel milyen kihatással lehet a válogatottbeli közös munkára?

- Semmilyen kihatással nem lehet. Meg kell beszélni és félre kell tenni a sérelmeket a közös munka érdekében, ha egyáltalán vannak. Úgy érzem, ezzel sem lesz probléma. Nem szabad benne maradnia az emberben egy ilyen dolognak, én a magam részéről már másnap lezártnak tekintettem, nem foglalkoztam vele.

- Köszönöm a beszélgetést, sikeres visszatérést kívánok!

 

- Egyáltalán nem örülök... - mondta Kemény Dénes, amikor felhívtuk, hogy megtudjuk a véleményét Biros Péter bejelentéséről. Két másodpercnyi döbbent csend után persze kiderült, hogy a kapitány viccel...

- Péter 97 óta játszik a csapatban. Nagyon sok szempontból lényeges a jelenléte. Nyilván ezzel egy fiatal játékos nem kap lehetőséget, hiszen "darabszámra" eggyel kevesebb hely lesz, viszont a többi még biztosabb háttérrel tudja nekem bizonyítani, hogy mire képes. Örülök, hogy Péter példamutató abban - és tulajdonképpen ez a leglényegesebb - hogy kellő pihenő után visszatér és segíti a csapatot. Négy hét pihenőt tervezek a play offtól az első edzésig, s jó, hogy Péter a többiekkel együtt nekivág egy hosszú és nehéz felkészülésnek. Ez igazából London szempontjából rendkívül hasznos, de  természetesen így Zágrábban is nagyobb esélyünk van a jó szereplésre. Külön örülök annak, hogy Péter döntéséből az derül ki, nagyon buzog a vére Londonra...

- Gondolom, a csapatkapitányi feladatok szempontjából is fontos lesz a jelenléte.

- Mindenképpen megkapja a bizalmamat mint csapatkapitány, de nagyobb aktivitást szeretnék tőle, mint tavaly, amikor először töltötte be ezt a tisztet. Péter a habitusánál fogva egészen másfajta sportember, mint elődje, Tibor, s úgy éreztem, egyszer-egyszer felvállalhatott volna konfliktusokat. Egyébként nagyon jó csapatkapitányi vénát látok az utóbbi időben Madaras Norbiban is, aki mindig visszahúzódó volt, s most egyetlen balkezesként jól irányított, higgadt támasza volt a csapatnak. Úgyhogy a feladatokat szét fogom osztani az ilyen típusú játékosok között.

- A legközelebbi válogatott összetartás?

- Április 18-án, vasárnap találkozunk és másnap, hétfőn játszunk Pécsett a szlovák válogatottal. Valószínűleg már vasárnap tartunk egy edzést, aztán hétfő délelőtt is, s ezután utazunk Pécsre. Érdekesség az utazás módja. Belföldre általában nem busszal, hanem kocsikkal utazunk, mert így rugalmasabbak, mobilabbak vagyunk. A jövőben ezekre az utakra, úgy tűnik, hogy a Volvo Autó Hungária Kft. mindig a rendelkezésünkre bocsát annyi személyautót, amennyire szükségünk van. Ezt a jelenlegi támogatási szerződésen felül teszik, tehát nem lenne kötelességük, s ezt ezúton is szeretném megköszönni!

 


Még nincs hozzászólás.
     
Vezérfonal

"Aki nagyon messziről indul, az nagyon messzire mehet. Mert van egy olyan belső hajtóereje..."

/Kemény Ferenc/

     
Sport-történelem
     
Válogatott
     

Kedvezményes Tarot kártya elemzés! Az igazság, a jelen, a jövõ tárulhat fel elõtted. Választ kaphatsz mindenre!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie! Kattints és tedd meg Te is! Szeretettel várok mindenkit!    *****    Találkozz SZEMÉLYESEN a SKAM sztárjával Budapesten!!! - Nézd magyar felirattal kedvenc SKAM sorozataid! - SKAM SKAM SKAM    *****    PIKKIN SHOP - Márkás cipõk, jó árak! - VANS, NEW BALANCE, CONVERSE, NIKE, PUMA, LEVI'S - KATT A CIPÕKÉRT!:)    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Sok asztrológiai és ezoterikus olvasmány,szoftverek,horoszkóp megrendelési lehetõségek diplomás asztrológustól! Kattints    *****    A legmenõbb mandalás póló a tied lehet! Kattints ide!    *****    A legjbb cicás póló a Pólómánia oldalán! Kattints!    *****    Horoszkóp minden érdeklõdõnek, diplomás asztrológustól. Rendeld meg, a nagyon részletes analízist és 3 év elõrejelzést!    *****    Gyémánt Erika blogja. Gyere és nézz be!    *****    Tarot kártyajóslás kedvezményes áron - Norina Tarot.    *****    Egy jó receptet keresel? Kattints, és válogass, a jobbnál jobb receptek között!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Kiket várunk nagyon? ismerd meg a keresett és canon karaktereinket :)    *****    "Nekem nem kell a valóság! Én varázslatot akarok!" - Tennessee Williams    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Mit érez irántad? Miért viselkedik úgy, ahogy? Megcsal? - A Tarot kártya tudja a választ! Norina Tarot    *****    <<< szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték >>>    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time